22 januari 2013

En smak av sommar

En av våra alla trognaste bloggläsare har klagat en del på den avtagande uppdateringsfrekvensen på bloggen. Här kommer därför ett inlägg alldeles särskilt till dig pappa. Det kommer dessutom att bli ett inlägg av så stort allmänintresse som vad vi ska äta till kvällsmat idag. Det du.

Jag är hemma med ögoninfektion och förströelser som innefattar dator/Iphone/TV eller någon som helst annan form av ljuskälla är näst intill uteslutet (okej förutom några minuter nu när jag bloggar då). Jag har därför lyssnat igenom några ljudböcker, och är nu mitt inne i "En man som heter Ove" av liknelsernas mästare Fredrik Backman. Medan jag lyssnade tog jag mig an frysen. Allt skulle ut och frysen skulle rengöras. Maten skulle sedan identifieras, sorteras och därefter slängas eller stoppas in på sin rätta plats igen.

Vad som däremot varken åkte tillbaka in i frysen eller ner i soporna, var en knapp liter svartvinbärssaft från i somras. Så nu ska jag väcka david som somnat bredvid Julia. Vi ska äta och blunda, och längta efter en tid av värme, sol, trädgård, hav, inga bråk om vantar, inga förkylningar, inga ögoninfektioner. En tid då man bara är hemma från dagis och jobb för att man har semester och har valt det själv. Jag gillar vinbärskräm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar