02 september 2012

Julias nya rum

Eftersom Julia bor i genomgångsrummet ut till berget och lusthuset så har vi bestämt oss för att hon ska få ett annat rum. På övervåningen finns även ett vardagsrum med 'öppen planlösning'. Vi tänker oss att stänga till detta rum med två väggar samt bygga en takkupa för att få full ståhöjd i största delen av rummet. Innan vi började såg det ut så här:


Bakom takbjälken mot staketet kommer det bli en sovalkov och hitom bjälken öppnar vi upp taket för kupan. Eftersom det regnar in på ett ställe i taket vid skorstenen så passar vi på att byta hela taket. Det blir ny papp och läkt samt byte från de gamla betongpannorna till rött lertegel. Ränndalar och annan plåt kommer bytas och så även vindskivor. Vi har sett att en del av simmsen är rutten så den byts med. Fönstret i vårt sovrum är bortom renoveringsskick så även det byts mot ett nytt och allt detta är anledningen till att hela huset kläs in i byggställningar.

Snickaren var här en sväng och slängde upp första väggen. Tänk om man kunde jobba så fort. Vad man hade fått mycket gjort. Vi sätter spånskivor bakom gipsen så att man kan hänga tunga saker rakt på väggen utan att använda mollyskruv.


Vi sitter just nu och tittar i boken 'Känner du Pippi Långstrump' för att få inspiration till det av Julia beställda Pippirummet.

Golvet kommer dock att bli ljusgrått som i resten av huset och väggarna kanske inte blir så mörka men i övrigt kan det nog bli rätt färgglatt.
Fortsättning följer.

1 kommentar: