20 augusti 2012

Påfyllning i badrumsskåpet

För ett år sedan fick jag, egentligen för första gången någonsin, problem med min hy. Jag började läsa innehållsförteckningar och kastade den ena produkten efter den andra. Helt otroligt vilken skit man smörjer sin hud med. Huden, som är vårt största organ, låter vi absorbera massor med kemikalier dagligen utan att blinka. Jag ersatte ansiktskrämer med oljor, handkrämer med sheasmör, rengöringsprodukter med honung, och schampo med bikarbonat och äppelcidervinäger om jag inte minns fel? Nåväl, det där sista var väl bara en gång. För i ärlighetens namn, vem orkar kladda, när man kan köpa bra produkter utan massa skit i?

I Maria Åkerstedts serie finns en uppsjö produkter, samtliga fria från konstigheter. Dessutom är det närproducerat. Hennes hair and body schampoo, är inte att rekommendera för tjockt och slingat hår, men däremot perfekt på kropp och hår för en liten 2-åring. Mest nöjd är jag med night balm, som även är underbar på läpparna, och rengöringsmjölken.

Idag stack jag in på Huntingford på Hönö och köpte på mig en ansiktskräm till, och ett puder. Bara att hoppas att sminkserien är lika bra!

3 kommentarer:

  1. Vad kul att du testat detta!! Jag har spanat på hennes grejer en längre tid och funderar på att slå till. Framförallt skulle jag behöva nya grejer till håret... Hur bra kan det vara när det kliar son f*n i hårbotten? Ja, inte är det löss utan förmodligen kemikalier...

    Köpte solprodukt till Rio i våras, skulle aldrig drömma om att smörja med de som vanligen säljs -jag tror det är cancer i dem! Solkrämen funkar perfekt. Det är bara spf 15, men den håller länge och skyddar mycket bra, tom på Kreta!

    Får bli en tur till Hungtingford känner jag.

    SvaraRadera
  2. Förresten, kan jag få komma in och sniffa lite på schampot?

    SvaraRadera
  3. Bara att komma och sniffa! Det finns några olika tror jag, men vårt doftar friskt av citrongräs. Glömde förresten att jag även har en mascara och ett rouge därifrån som jag också är nöjd med. Solkräm däremot har jag kört stenhårt med titandioxid och zinkoxid i krämerna. Inte jättebra kanske, men så är man ju nästan Albino...

    SvaraRadera