20 juni 2012

Varning: Starka bilder

Jag ska försöka motstå frestelsen att lägga in bilder på muskler efter den rubriken. Nej det hela ska handla om dagen vi lade i båten.

Jag var ju tvungen att sätta i en akterboj i sjön för att kunna förtöja båten ordentligt. Jag hade väl ångest för detta i två veckor eftersom jag inte badar om det är under 20 grader och det är 14 just nu. Till slut tog jag mod till mig och vi gick ner till bryggan, jag bytte om och chockade kroppen med det iskalla vattnet. Utmed bryggan ligger en lång metallbalk som först skulle lokaliseras.




Efter några minuter slutade jag hyperventilera, grävde ett hål under balken med fötterna och satte fast bojen med en kätting runt balken. När jag kom upp hade jag ingen känsel i hela kroppen. Rostiga undervattensbalkar ger hemska sår på naken hud.







Efter lite knixande fick jag kört ner båten till havet utan att ta med mig några nyrenoverade grannhus på vägen. Den backades i och om jag får säga det själv är hon ju helt underbar.




Hela familjen njöt av en premieretur till Kalvsund och tillbaka.




Nu ligger hon säkert förtöjd på Konsumbryggan och väntar på att få ta oss ut på många härliga badturer i sommar.




1 kommentar:

  1. Som en smäck!
    Tyckte väl att ekipaget neg till utanför köksfönstret när det bar iväg... Tänkte nu tar han med sig hela solbänken till sjösättning, men det gick ju fint.

    När det gäller badandet och balken har jag bara en sak att säga:
    En BEDRIFT David. En bedrift.

    SvaraRadera