17 juli 2011

Save it for a rainy day

På Hälsö är det alltid sol. Alltid, förutom idag då. Idag har det varit sånt där härligt grått och regnigt väder så man bara vill dra på sig ett par mysbyxor, koka saft och baka bullar. Så då gör man det!

Häromdan fyndade jag en saftmaja på loppisen på Öckerö för 20 spänn. Så idag blev det saftkok på svarta och röda vinbär. Saftmajan har nog några år på nacken av bruksanvisningen att döma, som proklamerade hur detta husmodrens nya redskap skulle underlätta i denna nya, nervösa och hektiska tid när så mycket ska hinnas med.

Tänk att man kan få ett stycke historia för bara 20 kr. Dessutom medföljde några papperslappar där en husmoder nedtecknat hur många kilo socker man behöver om man t.ex. bara gör halv sats. Käckt att ha om man inte har miniräknaren till hands...eller nåt.




Lustigt att redskapet som skulle underlätta så för kvinnan har samma namn som Volvos kvinnonätverk. Vet inte om man ska se det som ironi eller logik, men det är hur som helst lite kuriosa.

Till nykokt saft krävs ju nybakta bullar. Det slängde David ihop medan jag och Julia gick ner till nepalesen i hamnen och köpte ägg.

Nu blir det kvällsmat!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar