16 september 2011

Härliga fredag

Visst har det varit en underbar dag idag? Jo, det har det.

Först satt jag och Julia i solen på Nimbus uteservering med mammor och barn från föräldragruppen och göttade oss med en fika. Eller ja, jag drack kaffe emallanåt medan jag sprang med Julia upp och ner för trapporna. Men ändå. När vi satt där och hade det som goast så ringde David och meddelade att han minsann var på väg hem, för han hade bestämt sig för att ta halvdag idag.

Vi plockade upp David vid färjan och begav oss hemåt via cementgjuteriet för lite extra shopping. Sedan tillbringade David eftermiddagen med att gjuta betong medan jag och Julia lekte på hennes nya lilla lekplats.





När klockan var halvsex tyckte jag att David minsann fick vara färdig så att jag skulle hinna till mitt zumba-pass. Det var han - precis! Så jag sprang ner till bilen och körde iväg, zumbade så höfterna fick vad de tålde och lite till, och kom hem lagom till ett sovande barn och ett nystädat kök.

Fredagsaftonen inleddes sedan med att dricka vin och äta kalamati-oliver medan vi lagade kvällens tre-rätters: kalixlöjrom på toast med crème fraîche och rödlök; laxfilé med bulgur och en puré på rotselleri och blomkål, och slutligen nu inkokta päron med citrongräs och lättvispad grädde.

Tyvärr fick efterrätten avnjutas i omgångar eftersom lillsnäckan tycker det är dags för oss att komma och lägga oss. Nu har även jag ätit upp min efterrätt, och det är dags att blåsa ut ljusen, borsta tänderna och krypa ner till familjen.

Tack för en härlig dag!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar