26 november 2011

Skärgården i advent

Idag packade vi in hela familjen i bilen och åkte till Hönö klôva på "Skärgården i advent". Vi fick parkera en bra bit bort för som vanligt var det fullt av folk som kom med både bil och buss och båt inifrån stan. Där finns vedbakade bagebröd (hönökakor), nystekt strömming, glögg, pepparkakor, tomtar, fiskedammar, lotterier, hantverk och allt annat som hör en tidig julmarknad till. Och så till det bästa av allt - det fanns får!

Julia tyckte det var helt fantastiskt att få mata och klappa dessa ulliga varelser som hon tidigare bara sett på bild och i gosedjursform. Ända tills fåraherden (eller ja, ägaren då) dök upp bakifrån, lyfte henne rätt upp i luften, in i inhägnaden och satte henne på en fårarygg. Jag vet inte om det var jag, Julia eller fåret som blev mest chockad, men roligt var det då ingen som tyckte att det var.

Jag förstår självklart att fårägaren bara ville ge Julia en extra upplevelse och trodde förmodligen att hon skulle tycka det var roligt. Men det skulle vara intressant att se hur han själv skulle ha reagerat om en stor karl han aldrig träffat lyfte honom högt upp i luften utan att fråga och placerade honom på en stor lurvig varelse som han aldrig heller sett förr. Fast det skulle ju aldrig hända, för så gör man inte mot vuxna människor. Bara mot barn.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar