12 januari 2012

Första kvällen - Antibes & Vallauris

Väl på flygplatsen i Nice, när det konstaterats att väskan skulle komma med en senare flight och levereras till hotellet i Antibes, mötte jag upp två parisare och en sydfransos och fick skjuts till hotellet. Där nyttjades den lilla läppglansdeon och sedan bar det av hem till Monsieur Montesinos i byn
Vallauris.

Vi steg ur bilen uppe på berget och klev in genom en träport. Jag trodde knappt mina ögon. Framför oss låg en fruktträdgård utan dess like med såväl apelsiner som clementiner, citroner och kiki. Vet inte vad det sista heter på svenska, men det är de där söta orangea som ser ut som tomater. Nedanför oss låg hela kusten med sina vita stränder och sitt turkosa hav. Eller ja, det var ganska mörkt, så nyansen fick man fylla i med hjälp av fantasin. Men åh vad vackert det var.

Huset, som är en vacker hundraåring i vit sten med underbara blå fönsterluckor i trä, hade stått tomt i många år när familjen Montesinos tog över det efter en mormor. Långt tillbaka hade man här apelsinodlingar, för att göra parfym av apelsinblommorna. Därför är hela tomten terasserad.

Jean Claude bjöd på en underbar raclette, men inte förrän han sett till att vi fått både ett och två glas av hans hemgjorda vin d'orange som faktiskt var riktigt gott.

Sent om sidor fick vi även skjuts tillbaka till hotellet där min resväska snällt stod och väntade på rummet.

Övrigt att tillägga om kvällens värd är att han är ordförande i Cannes yacht club, flera gånger har vunnit världsmästerskap i segling, korsat atlanten och diverse andra stora vattendrag, och planerar att göra detsamma igen i december i år, i en liten båt på 4,75 m utan minsta lilla motor. Från kanarieöarna till guadelope går färden, och farkosten ser ni på bilden nedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar