15 augusti 2011

Tyskland dag 2




Fredagen ägnades åt att utforska Traben-Trarbach. På Moselfloden kör pråmar som den ovan men av olika storlek, den här är ganska kort och ändå fick jag vänta tills den kom tillräckligt långt fram så hela fick plats på kortet.


Jag hade ingen översiktsbild i telefonen från T-T så ni får hålla tillgodo med den här från Berkastel-Kenau, de envisas med att bygga så kallade dubbelstäder med en del på vardera sidan av floden.

Vi hade lånat en bärstol men jag klurade inte ut hur man ändrade så den blev lagom för en person på 1.90 så Julia fick åka sulky och bärsele istället vilket inte är optimalt alls när man ska upp för sluttningarna i de här trakterna. Eftermiddagen bjöd på middag, vinprovning med påföljande köp samt en sittning i Trarbach där man kunde köpa ett STORT glas vin för 2.20 Euro.

På kvällen gick jag till affären och handlade lite goda ostar, snacks och frukt och så spelade vi kort med en lånad kortlek från hotellet, märkligt nog fick man väldigt mycket klädda kort och efter ett parti 500 räknade vi korten och såg att någon plockat bort alla kort under 7. Någon går alltså runt med en massa extrakort i rockärmen, vänligen återlämna dem till Hotell Moselslößen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar