10 maj 2011

Från utsidan









Jag kollade runt lite på bloggen häromdagen och insåg att vi knappt har några bilder från utsidan alls och så kan vi ju inte ha det. Jag hittade beskrivningen till bärsjalen och knät snabbt och ledigt ihop den så att Julia skulle kunna följa med sittandes framåt. Det här hade vi inte testat innan och det märktes på så sätt att det lilla barnet nog tyckte att sjalen satt åt lite för mycket. Att kunna se världen från en ny höjd var tydligen tillräckligt för att strunta i den obekväma ställningen för hon såg riktigt fascinerad ut, särskilt av sina egna tår.

Turen började på baksidan uppe vid lusthuset, bakom det ser man baksidan av övervåningen. Någon dag ska vi med ha rött tegeltak som alla de andra. Hur kunde de med att lägga på betongpannor på 80-talet?







Sedan tog vi en bild av utsikten där uppifrån. Jag kom på nu att man borde kanske tagit bilder åt de andra väderstrecken med men det får bli en annan gång. Nere till vänster ser man Rios hus, ja hans föräldrar bor där med. I bakgrunden finns den lilla hamnen där vi badar på sommrarna. Det är inte sommar förrän det är över 20 grader i vattnet.



Här är en liten bild på den lilla baksidan. Det blir som en gryta där nere och det är väldigt skönt att ha den grytan när det blåser mycket vilket det gör ofta här ute. De flesta som varit här ute tycker att den här trappan är livsfarlig men vi har liksom inte tid att ändra på det. Jag ska prioritera den om tre år eller så.




På östra sidan huset har vi bara en trång passage men den fylls upp av ett ljuvligt syrénträd, vi har stora planer för den här passagen men det kan jag inte avslöja något om utan det får man läsa om här i framtiden. Men jag kan avslöja så mycket som att det kommer bli jäkla snyggt.













På framsidan har vi kvällssolen som går ner där kortet är tagit ifrån. Det är en öppning mellan träden där så att solen ska kunna kika in. Passar perfekt när man grillar middag på altanen. Jag har gjort en liten ramp på trappan för barnvagnen som man slipper dra den upp och ner i entrétrappan. Ja veeet, skitsmaaart och duktigt att spika ihop fyra brädor.




Här ser man framsidan och parkeringen ifrån 'järntorget'. Vägkorsningen nedanför kallas så av den äldre befolkningen. Den gula busken är en Forsythia som vi klippt ur ordentligt i år, det syns knappt men innan var den jättestor.






Västra sidan av huset där morgonsolen argt skiner in i trötta ögon tiiidigt på morgonen.











Var bara tvungen att avsluta med en bild på syrénerna som redan börjar blomma och det är bara den 10:e maj. Fantastiskt vilken start vi har fått på det här året.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar