26 maj 2011

Keeping it simple - igen

Jo, åter på temat alltså.

Det kommer två laktosintoleranta på namnkalaset. Och en nöt + frukt-allergiker. Och en och en halv vegetarian. Vegetarianen får äta baguetter och ost har jag tänkt (därav surdegsbaket), och en halva vegetarianen (som inte äter ost) får äta skaldjurssmörgåstårtan. Alla smörgåstårtor ska vara okej för alla allergiker i alla fall. Gott så.

Men så var det ju tårtorna. Eftersom jag har marsipanöverdrag på alla tre tårtor jag tänkt göra, så tänkte jag att jag gör en separat tårta som är laktos- och nötfri, som inte behöver "matcha" med de andra tårtorna. Det är ju nämligen väldigt viktigt att tårtorna matchar annars, det förstår ju vem som helst.

Så som en liten extratårta så tänkte jag slänga ihop den här regnbågstårtan med angel feather icing från sockerrus.se (eller "det är insidan som räknas" som jag tänkt kalla den. Fint budskap till mitt barn på hennes välkomstfest och så).



Tårtan är alltså i 6 olika lager som behöver gräddas var för sig. Så istället för EN gräddningstid blir det alltså SEX. Och inte nog med det, jag har inte två formar i samma storlek. Så det blir till att ta ut kakan och diska om formen mellan varje gräddning. Jag är nu halvvägs igenom och tänker inte tala om hur många timmar det var sedan jag började.

Som sagt, ska man hålla det enkelt kanske man inte ska välja ett recept som innehåller meningen: "Den tar lite tid att göra".

(Tror jag behöver börja jobba snart)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar