16 maj 2011

Tror jag gråter en skvätt

Nu är jag arg, så det här inlägget kanske blir lite rörigt.

Man kan ju tycka att vi år 2011 ska ha kommit längre i Sverige än att bedriva demokrati genom att kryssa rutor på ett papper. Och man kan ju tycka att vi ska ha kommit längre än att räkna fel och behöva ta till omval. Valet 2010 visade dock att så inte var fallet. Rätt ska ju vara rätt, så vi i Västra Götaland får alltså en chans till att tala om hur vi vill ha det. En chans vi givetvis tar - eller?

Två minuter i nio igår morse steg vi in i vallokalen på Hälsö. Där var redan en del folk, och fler dök upp under den korta tid det tar att ta en lapp, lägga i ett kuvert och lämna det ifrån sig. Det bådade ju gott för valdeltagandet tänkte vi!

Ack så vi bedrog oss.

I Öckerö kommun gick 44% av de röstberättigade till vallokalerna igår. Övriga 56% tyckte alltså att de hade något enormt mycket viktigare för sig en regnig söndag, än att bry sig om något sådant som demokrati. Då är ändå valdeltagandet här ute HÖGRE än i regionen totalt.

Runt omkring oss i världen dör människor i detta nu för sin rätt till demokrati. Vi stannar inne och ser på film. Det regnar ju ute.

3,9 % av rösterna i Öckerö kommun gick till Sverigedemokraterna. Säga vad man vill om SDs väljare. De gör sig i alla fall besväret att gå och rösta.

Nu får vi bara hoppas att det här katastrofala valet kan föra något gott med sig. Vad sägs till exempel om en digitalisering av väljandet, så att vi kanske kan slippa omval pga den mänskliga faktorn framöver?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar