02 maj 2011

Om att fylla tant

"Du fyller ju tant på långfredan!" - sa min chef på telefon veckan innan påsk. Det kom mot slutet av samtalet, först efter det att jag gått med på att jobba lite grann hemifrån så klart - han är ju inte dum. Men hur som helst så har jag funderat lite grann på det där nu, och bestämt mig för att tant - det blir man tidigast vid 40.

Men fyllt år har jag ju gjort, och min 30-årsdag var så härlig så den förtjänar ett rejält blogg-inlägg.

På påskafton skulle vi ha hela familjen här på 30-årsfirande. Risken var därför stor att 30-årsdagen på långfredagen skulle ägnas åt bakning, matlagning, städning och diskning. Men inte då! Min underbare David hade planerat en hel dag som jag inte visst det minsta om, förutom att jag skulle slippa städa, för det var redan klart.

Dagen började med blommor, paket, sång och frukost på sängen. Jag sov räv så klart, som sig bör. Julia hade ritat en fin teckning (tappat en bläckpenna mot ett papper några gånger) och David hade tagit på spenderbyxorna och skämde bort mig med både ost-provning, ett fast objektiv till kameran, presentkort på kläder (välbehövligt) och en picknickfilt som packades med under dagen.

08.10 går jag in i duschen och David ropar efter mig att jag ska minsann vara klar om 20 minuter. Visst, inga problem, man är la småbarnsmor. 08.30 prick knackar det på dörren, och där står underbara familjen Andersson med skumpa och tårta, blommor och påskägg. Louise och Teo fixar och donar i köket medan jag står handfallen och tittar på, och sedan blir det champagnefrukost med goaste vännerna. Kan man få en bättre start på sin födelsedag?


Vid tiotiden åkte vännerna igen. Det ska då tilläggas att de är bosatta i Vallda, och måste gått upp i ottan för att åka hela vägen till Hälsö för en kort frukost. Puss på er!

10.20 var det dags för nästa programpunkt i Davids planering som för övrigt hade militärisk precision (precis i min smak!). Hela familjen packades in i bilen och när bilen stannade igen var vi vid St Jörgens spa. Mycket märkligt tyckte jag, eftersom jag uttryckligen hade frågat David om dagen innehöll några moment som krävde att jag skulle hinna raka benen, och fått ett nekande svar. Hmmm...

Nere i spa-avdelningen fick jag på mig badrock och tofflor, fick en kopp te i handen och blev placerad i ett sånt där avslappnande väntrum som gör att man går ner i varv på en gång. Först inne i behandlingsrummet fick jag veta att det var en fjäderlätt massage av decolletage, ansikte och hårbotten som väntade. Där rök den spänningshuvudvärken!

Efter en mycket avslappnande behandling väntade David och Julia med lunch på uteserveringen. Förutom Morgon Alling med familj var vi helt ensamma i solen. Bättre påskväder kunde vi inte ha bett om!


Efter lunchen var det dags för avfärd igen. På väg mot nästa mål fick jag något som stod högt på önskelistan - sömn! Men den bilden (som David givetvis inte kunde låta bli att ta) kan vi hoppa över. När bilen stannade och både jag och Julia var utsövda, var vi framme vid Tjolöholms slott. Vi har pratat om att åka dit i flera år, eftersom det ska vara så himla fint och jag inte kan minnas att jag varit där. Och fint var det! Speciellt eftersom vitsipporna stod i full blom.

Det blev en härlig promenad bland vitsipporna runt slottet, en storstrut i solen och lite lek på den nya picknickfilten vid stranden. Tro det eller ej, men det var faktiskt några som badade.


När vi kände oss klara med Tjolöholm åkte vi norrut igen. David hade bokat ett bord på en restaurang i Kungsbacka för en liten extra-middag innan den riktiga middagen hemma. Eftersom han känner mig ganska bra vid det här laget så vet han att nyckeln till att hålla mig nöjd är att hålla mig mätt. Eftersom Julias faster Lisa jobbar på andra sidan torget så passade hon på att titta in en stund och säga hej med sin kompis Tina. Mycket trevligt!

Mätta (igen) åkte vi hem för att laga middag. Julia, som varit på exemplariskt humör hela dagen, somnade på utsatt tid. Sedan fick föräldrarna i lugn och ro äta en delikat måltid med recept från mästerkocks-Jennie.

Det här:
http://kalasgott.com/recept/grillad-clubstek-med-rodbetspotatis/

och sedan det här:
http://kalasgott.com/recept/rabarbersmulpaj/

med det här:
http://kalasgott.com/recept/rarord-vaniljkram/

Så såg den alltså ut, min första födelsedag som mamma. Och helt klart var det den bästa födelsedagen nånsin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar